Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.
Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.

Hoelang duurt het voordat u de VOG thuis heeft?

De tijd die nodig is om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te verkrijgen kan variëren en is afhankelijk van uw persoonlijke achtergrond en de huidige werklast bij Dienst Justis.

Geen Strafbare Feiten Als u geen strafbare feiten in uw verleden heeft, wordt uw VOG-aanvraag doorgaans sneller verwerkt. Gewoonlijk duurt dit proces tot vier weken. Dienst Justis stuurt de VOG naar uw thuisadres, en het is uw verantwoordelijkheid om deze aan uw werkgever te verstrekken.

Strafbare Feiten Indien uw verleden strafbare feiten omvat, vereist dit een uitgebreider onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In deze gevallen kan de verwerkingstijd oplopen tot acht weken. Als u na acht weken nog geen VOG heeft ontvangen, is het raadzaam om contact op te nemen met Dienst Justis.

Gemiddelde Tijdsduur De gemiddelde tijd om een VOG te ontvangen hangt af van het aantal VOG-aanvragen dat door Dienst Justis wordt verwerkt. Als er geen strafbare feiten in het spel zijn, varieert de gemiddelde tijd tussen de twee en vier weken. Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is, en uw VOG kan eerder of later aankomen.

Status van de VOG Om de status van uw VOG-aanvraag te controleren, zijn er verschillende stappen, afhankelijk van uw voortgang in het aanvraagproces:

  • Na de eerste betaling van €6,75: U ontvangt normaal gesproken binnen 24 uur op werkdagen een e-mail van Dienst Justis om uw aanvraag af te ronden. Als u geen e-mail heeft ontvangen, kunt u contact met hen opnemen.
  • Na voltooiing van beide betalingen (€6,75 en €33,85): U kunt rechtstreeks contact opnemen met Dienst Justis om de actuele status van uw VOG te achterhalen. Ze zijn bereikbaar op 088 – 99 82 200.

Vanwege privacyredenen kunt u alleen persoonlijk de status van uw VOG-aanvraag bij Dienst Justis opvragen.