Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.
Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.

Ik heb geen VOG ontvangen

Vertraging in uw VOG-aanvraag

Als u merkt dat er vertraging optreedt in de verwerking van uw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)-aanvraag, is het begrijpelijk dat u zich afvraagt waarom dit gebeurt, vooral als er haast bij geboden is. Het is soms lastig om te achterhalen waar u informatie kunt vinden over de status van uw VOG-aanvraag en hoelang het proces gemiddeld duurt. Hieronder wordt uitgelegd welke mogelijke oorzaken er kunnen zijn voor de vertraging en hoe u kunt achterhalen waar uw VOG zich bevindt.

Verwerkingstijd van een VOG

Normaal gesproken neemt de verwerking van VOG-aanvragen door het Ministerie van Justitie en Veiligheid ongeveer twee tot vier weken in beslag. Deze periode kan variëren afhankelijk van de drukte bij het ministerie. Het is verstandig om minimaal vier weken te wachten voordat u contact opneemt met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. U kunt telefonisch contact opnemen via 088 – 99 82 200 om de status van uw aanvraag te controleren.

VOG-aanvraag via de gemeente

Als uw VOG-aanvraag via uw gemeente is ingediend en u hebt nog geen reactie ontvangen, is het het beste om direct contact op te nemen met uw gemeente. Zij kunnen u voorzien van meer informatie over de status van uw aanvraag en eventuele vervolgstappen.

Digitale VOG-aanvraag

Bij een digitale VOG-aanvraag ontvangt u meestal binnen enkele dagen een bevestigingsmail van Dienst Justis. Als u deze e-mail niet hebt ontvangen, kan het zijn dat uw aanvraag nog niet bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid is aangekomen. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met de organisatie waarbij u de VOG hebt aangevraagd. Als u wel een bevestigingsmail van Dienst Justis heeft ontvangen, maar nog steeds geen VOG heeft ontvangen, is het raadzaam om contact op te nemen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid voor verdere informatie.