Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.
Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.

VOG aanvragen in Gemeente Almere

VOG Aanvragen in Almere

Als inwoner van Almere heeft u twee opties voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): via het gemeentehuis of online.

VOG Aanvragen bij de Gemeente Almere

Traditioneel vraagt men een VOG aan via de gemeente. Uw werkgever zou een papieren aanvraagformulier voor u kunnen invullen. Met dit formulier bezoekt u het gemeentehuis in Almere, wat tijd en moeite kost, vooral als u hiervoor vrij moet nemen of een parkeerplaats moet zoeken. De wachttijd bij de balie van burgerzaken kan variëren.

Online VOG Aanvragen via vogaanvragen.nl

Een alternatieve en efficiëntere methode is het online aanvragen van een VOG. Dit is handig als u in Almere woont of gaat werken. Online aanvragen bespaart u tijd en moeite: geen wachtrijen, geen papieren formulieren en geen zoektocht naar parkeergelegenheid. Bovendien is deze methode milieuvriendelijker.

U kunt online een VOG aanvragen voor diverse doeleinden, zoals voor werkgevers, exploitatievergunningen, visa, emigratie, adoptie, vakantiegezinnen of lidmaatschap van een schietvereniging. Het proces is eenvoudig en toegankelijk via uw PC, tablet of smartphone.

Stappen voor Online Aanvragen

  1. Vul uw gegevens in en betaal €7,50.
  2. Ontvang binnen 24 uur op werkdagen een e-mail van Dienst Justis.
  3. Bevestig met uw DigiD en betaal €33,85 via iDEAL.

Als u geen strafblad heeft, ontvangt u de VOG binnen 2-4 weken per post.

Kosten van de VOG De kosten voor een VOG, of deze nu via de gemeente Almere of online via vogaanvragen.nl wordt aangevraagd, bedragen €41,35. Bij een online aanvraag betaalt u eerst €7,50, gevolgd door €33,85 na de e-mailbevestiging van Dienst Justis.