Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.
Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.

VOG aanvragen voor de kinderopvang

VOG Aanvragen voor Werk in de Kinderopvang

Als u wilt werken of verblijven in een omgeving waar kinderopvang plaatsvindt, zoals een kinderdagverblijf, is het noodzakelijk om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden gedaan. De VOG voor werk in de kinderopvang is bedoeld om ervoor te zorgen dat u geen strafbare feiten heeft gepleegd die een risico vormen voor de veiligheid en het welzijn van kinderen. Het is een belangrijk onderdeel van de screeningprocedure voor werknemers en vrijwilligers die met kinderen werken.

U kunt de aanvraagprocedure en vereisten voor een VOG voor werk in de kinderopvang vinden op de website van de instantie die belast is met de afgifte van VOG’s in uw land of regio. Deze organisatie zal u begeleiden bij het indienen van de aanvraag en zal de nodige controles uitvoeren om te bepalen of u geschikt bent om in de kinderopvang te werken.

Het verkrijgen van een VOG voor werk in de kinderopvang is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat kinderen een veilige en beschermde omgeving hebben om in te groeien en zich te ontwikkelen. Het toont aan dat u geen strafrechtelijke antecedenten heeft die een bedreiging kunnen vormen voor hun welzijn.

VOG Aanvragen voor Wonen of Werken in Kinderopvang

Indien u werkzaam bent of verblijft op een locatie waar kinderopvang wordt geboden, is het verplicht om ingeschreven te zijn in het Personenregister Kinderopvang. Dit geldt zelfs als u regelmatig tijdens kantoortijden aanwezig bent in de kinderopvang, zoals bijvoorbeeld een buurvrouw die wekelijks op bezoek komt of de schoonmaakster die regelmatig schoonmaakt.

Ouders die hun kinderen ophalen of brengen vallen niet onder deze verplichting. Om aan deze inschrijvingsvereiste te voldoen, is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) met profiel 84 en 86 vereist, die niet ouder mag zijn dan twee maanden. U kunt hieronder klikken om direct een VOG aan te vragen indien u werkt of verblijft op een kinderopvanglocatie.

VOG voor Eigenaren van Eenmanszaken en Bestuurders in Kinderopvang

Voor eigenaren of bestuurders van een eenmanszaak of kinderopvangorganisatie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) met meerdere profielen (11, 21, 22, 84 en 86) vereist om ingeschreven te worden in het Personenregister Kinderopvang. De GGD voert als toezichthouder controles uit om te verifiëren of aan deze vereiste is voldaan.

Houders van Kinderopvang als Rechtspersoon

Indien de houder van een kinderdagverblijf, gastouderbureau of buitenschoolse opvang een rechtspersoon is, is het noodzakelijk om een VOG aan te vragen voor de inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang. Deze VOG mag bij de inschrijving niet ouder zijn dan twee maanden.

Voor meer gedetailleerde informatie over het aanvragen van een VOG voor een rechtspersoon kunt u hieronder klikken voor verdere instructies.