Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.
Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.

Hoe kan ik VOG aanvragen vanuit het buitenland?

VOG Aanvraag voor Nederlanders in het Buitenland

Indien u als Nederlander in het buitenland woont maar nog steeds ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente, is het inderdaad mogelijk om via het internet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. U kunt de VOG-aanvraag online indienen, wat handig kan zijn omdat u zich in het buitenland bevindt. Het proces omvat meestal het invullen van een digitaal aanvraagformulier, het betalen van de vereiste vergoeding, en het volgen van de instructies die door de Nederlandse overheid of Dienst Justis worden verstrekt.
Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten en informatie bij de hand heeft voordat u de aanvraag indient, en volg de specifieke stappen die worden vermeld in het online aanvraagproces. Het kan enige tijd duren voordat de VOG wordt verwerkt en naar uw buitenlandse adres wordt gestuurd, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw aanvraag.

Neem bij twijfel of vragen contact op met Dienst Justis of de Nederlandse ambassade of consulaat in het land waar u verblijft voor meer informatie en begeleiding bij het aanvraagproces.

Procedure voor VOG Aanvraag vanuit het Buitenland met Nederlandse Inschrijving

Als u momenteel in het buitenland verblijft maar nog steeds ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente, en u beschikt over DigiD en iDEAL, kunt u eenvoudig en snel een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) online aanvragen. Het aanvraagformulier wordt vervolgens naar uw geregistreerde adres in de basisadministratie gestuurd.

Opties voor VOG Aanvraag vanuit het Buitenland Zonder Nederlandse Inschrijving

Voor personen die niet meer zijn ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, is het niet mogelijk om een VOG online aan te vragen vanuit het buitenland. Er bestaan echter alternatieve methodes om toch een VOG aan te vragen. Voor meer details over deze mogelijkheden kunt u [hier](https://www.justis.nl/producten/vog/vog-aanvragen/index.aspx) verder lezen. Het is belangrijk om contact op te nemen met Dienst Justis voor specifieke informatie en begeleiding als u niet meer in Nederland bent ingeschreven.

Procedure voor VOG Aanvraag door Buitenlandse Werknemers

Voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor een buitenlandse werknemer, is het noodzakelijk dat de werknemer over DigiD en iDEAL beschikt. Als de werknemer wel bij een Nederlandse gemeente staat geregistreerd, maar nog geen DigiD heeft, kan deze aangevraagd worden. De activeringscode voor de DigiD wordt binnen drie dagen per post verzonden. Als werkgever kunt u de aanvraag starten via VOG aanvragen, waarna de werknemer een e-mail van Dienst Justis krijgt met een link die 30 dagen geldig is. Hiermee kan de werknemer de VOG-aanvraag voltooien, zelfs vanuit het buitenland.
Voordelen van Online VOG Aanvragen voor Geregistreerden bij een Nederlandse Gemeente met iDEAL en DigiD:

  • Eliminatie van de noodzaak voor een fysiek aanvraagformulier.
  • Gemak en snelheid van het regelen op een voor u geschikt moment.
  • Besparing van tijd en moeite door niet naar het gemeentehuis te hoeven gaan.
 

Dit digitale proces maakt het voor buitenlandse werknemers en hun werkgevers gemakkelijker om een VOG aan te vragen, zelfs als ze zich buiten Nederland bevinden. Het biedt een efficiënte en handige manier om aan de vereisten te voldoen.