Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.
Intermediair om een VOG aan te vragen bij Dienst Justis.

VOG aanvragen voor een visum

Stappen voor het Aanvragen van een VOG voor Visumdoeleinden

Wanneer u een visum aanvraagt of plannen heeft om te emigreren, kan het nodig zijn om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te verkrijgen. Dit proces kan nu moeiteloos online worden afgerond via de website VOG-aanvraag.nl. Om online een VOG aan te vragen, heeft u een DigiD nodig, moet u geregistreerd staan bij een Nederlandse gemeente en in staat zijn om te betalen via iDEAL.

Online VOG Aanvragen voor Visumdoeleinden

Het is niet langer noodzakelijk om fysiek naar het gemeentehuis te gaan om een VOG aan te vragen; dit kan nu gemakkelijk vanuit uw eigen huis via onze website worden gedaan. De aanvraagprocedure lijkt sterk op die van een reguliere VOG-aanvraag, waarbij Dienst Justis de screening uitvoert en de VOG naar uw huisadres stuurt.

Screeningsprofiel voor Visumaanvragen

Bij het aanvragen van een VOG voor visumdoeleinden wordt u beoordeeld op basis van een speciaal screeningsprofiel dat is toegespitst op visum- en emigratietoepassingen. Dit profiel combineert verschillende algemene screeningsprofielen om te voldoen aan de specifieke eisen voor visumaanvragen.

De Spoedprocedure voor een VOG-Aanvraag

De standaard verwerkingstijd voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) bedraagt doorgaans twee tot vier weken. Voor visumaanvragen bestaat echter de optie van een spoedprocedure. Met deze procedure wordt de VOG doorgaans binnen anderhalve week verwerkt, mits er geen strafbare feiten aan het licht komen. Als er wel sprake is van strafbare feiten, kan de verwerkingstijd langer zijn. Volg deze stappen om een spoedprocedure voor uw VOG-aanvraag te initiëren:

  1. Dien uw VOG-aanvraag in voor uw visum.
  2. U ontvangt binnen 24 uur een e-mail van Dienst Justis met verdere instructies voor het afronden van uw aanvraag.
  3. Neem contact op met Dienst Justis (088 – 99 82 200) om de spoedprocedure te starten nadat u uw aanvraag heeft voltooid (dit vereist inloggen met DigiD en betalen via iDEAL).
  4. Wacht op de bezorging van uw VOG op uw adres.

VOG in het Engels verkrijgen

Een VOG wordt standaard afgegeven in het Nederlands, met een Engelse vertaling als bijlage. Indien u een volledig Engelstalige vertaling van uw VOG nodig heeft, raden we u aan om een beëdigd vertaalbureau in te schakelen. Zorg ervoor dat deze vertaling op een officiële manier wordt uitgevoerd om problemen te voorkomen.

Als u nog verdere vragen heeft of aanvullende informatie nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen!